Laagland/Presov-Kosice

Laagland / Presov-Kosice
Het laagland is een grote regio in Slowakije. Hierdoor is de regio opgesplitst in twee gebieden. U kunt een bezoek brengen aan het Laagland Banska-Nitra-Trenscin-Trnava. Maar u kunt ook een bezoek brengen aan Presov en Kosice. In de eerste regio komt u oude stukken Slowakije tegen en doet u als het ware een stap terug in de tijd. In Presov en Kosice Laagland komt u grote steden tegen.

De monumentale stad Presov.
Als één van de grootste steden van Slowakije heeft Presov een eer hoog te houden. Het centrum van de stad is monumentaal. U vindt hier veel oude gebouwen in Slowaakse stijl. Als u rondom de stad rijdt dan komt u veel industrie tegen. Van oorsprong is Presov vandaag de dag nog steeds een echte industriestad. Vooral kledingindustrie komt u tegen in de stad.

Op de grens van drie landen, Kosice.
Kosice is een grote Slowaakse stad op de grens van drie landen. Het centrum van de stad ziet er prachtig uit. Vanuit uw vakantiewoning in het laagland in de buurt van Kosice kunt u een excursie maken naar Polen, Hongarije en Oekraïne. Maar de stad Kosice zelf heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. U kunt hier diverse musea en theaters bezoeken voor unieke Slowaakse shows.     

Slowakije
Laagland/Presov-Kosice
divider

© 2008 - 2022 - De Vakantiespecialist