Berggebied/Zilina

Berggebieden / Zilina
Wintersporters brengen graag hun tijd door in de berggebieden van Slowakije. In de berggebieden ligt regelmatig een hoop sneeuw. Er ligt bijna net zoveel sneeuw als in de bekende berggebieden in Europa. Alleen is er een groot verschil in het prijskaartje voor een weekje wintersport. In Slowakije is het nog betaalbaar om een vakantiewoning te huren aan de rand van de piste.

Skiën in het Karpatengebergte.
Het Karpatengebergte is na de Alpen het grootste gebergte. In de berggebieden van Slowakije liggen verschillende bergketens. In het noorden van Slowakije liggen niet alleen skipistes. In Jasna is een speciaal park aangelegd voor snowboarders. Hier kunnen trucs geoefend worden en kunnen lessen gevolgd worden. Vanuit uw vakantiewoning in de berggebieden kunt u direct op uw snowboard of ski’s stappen.

De historische stad Zilina
De hoofdstad van de berggebieden is Zilina. De stad is tevens de tweede grootste stad van Slowakije. Zilina is een typisch Slowaaks stadje in het noorden van het land. Het autovrije plein Mariánske Námestie is een aanrader om te bezichtigen. Bezoek Zilina vooral als u in de buurt logeert met uw vakantiewoning, een absolute topper in Slowakije!

Slowakije
Berggebied/Zilina
divider

© 2008 - 2023 - De Vakantiespecialist