Zuid Schotland

Zuid Schotland
Zuid Schotland ligt tegen de grens van Engeland aan. Dit levert een spectaculair landschap op. Op dit punt zijn door de eeuwen heen verschillende oorlogen gevoerd om land. Dit heeft ervoor gezorgd dat er verschillende burchten en kastelen zijn gebouwd in Zuid Schotland. De mooiste bezienswaardigheden van de regio zijn dan ook vooral kastelen. Probeer vooral vanaf uw vakantiewoning een bezoek te brengen aan Thrilstane Castle.

Een abdij met een geruchtmakende geschiedenis, Melrose Abby.
Alleen al om de abdij te bekijken ziet het gebouw van Melrose Abby er prachtig uit. Het verhaal achter de abdij is nog veel specialer. Zo zou onder het abdij het hart zijn begraven van koning Robert the Bruce. Zijn hart moest begraven worden op heilige grond. Jaarlijks brengen vele toeristen een bezoek aan het abdij vanwege dit bijzondere verhaal. 

Surfen in de baai van Zuid Schotland.
In Schotland is er slechts één plek waar surfliefhebbers heen gaan en dat is Pease Bay. De baai ligt beschut en heeft de beste golfen van Schotland. Als u een liefhebber van surfen bent dan kunt u hier het beste uw vakantiewoning huren. 

Schotland
Zuid Schotland
divider

© 2008 - 2023 - De Vakantiespecialist