Beiras/Centraal Portugal

Beiras / Centraal Portugal - betaalbare vakantiewoningen

In de "Beiras" kunt u nog een betaalbare vakantie doorbrengen in een van de vakantiewoningen. De Beiras wordt verdeeld in twee gebieden: de Beira Litoral en de Beira Alta.

De Beira Litoral is de kuststreek met uitgestrekte, rustige stranden aan de Atlantische Oceaan. Er zijn veel badplaatsen en vissersplaatsen die nog authentiek zijn. De belangrijkste badplaats is Figueira da Foz. Landinwaarts ligt aan de rivier de Mondego het stadje Coimbra, één van de oudste universiteitssteden van Europa. Hier kunt u door de smalle winkelstraatjes dwalen en oude oude universiteitsgebouwen bezoeken. Overal zijn restaurantjes en in de cafés kunt u de typisch Portugese "Bica" drinken, een heerlijke expresso.
Zeer zeker is Bucaco de een bezoek waard. Boven op de berg, waar monniken, gedurende honderden jaren, bomen en planten van over de gehele wereld hebben geplant, staat het paleis van Bucaco, met zijn overdadige "Manuelistische" stijl. Aan de voet van de berg ligt het oude kuuroord Luso. Er is een groot zwembad met zuiver bronwater. U kunt hier in de restaurants een heerlijke "chanfana" eten, een klassieke Portugese stoofschotel.

Het belangrijkste gebergte van de Beira Alta is de Serra da Estrela. Het hoogste punt is Torre op 2000 m en ligt een een 'parc natural', wat een beschermd natuurgebied is. Hier vindt u allerlei vreemde rotsformaties van enorme granieten keien. Ook zijn er nog middeleeuwse dorpjes te bezichtigen. De Beira Alta loopt door tot het grensgebied met Spanje. De belangrijkste plaats is Guarda, dat tevens de hoogst gelegen plaats van Portugal is.
 

Portugal
Beiras/Centraal Portugal
divider

© 2008 - 2024 - De Vakantiespecialist