Algarve

Algarve vakantiewoningen
Helemaal in het zuidelijkste puntje van Portugal ligt de Algarve. Aan de kust van de zee is vooral veel toerisme te vinden. De kust zit vol met kleine zandstranden. Aan de zandstranden zijn vaak vakantiewoningen en accommodaties gevestigd. Een groot aantal huizen langs de kust zijn gebouwd in Arabische stijl. Waardoor u niet direct het idee heeft dat u in Portugal bent.

Een zonvakantie aan de kust van de Algarve.
In de Algarve liggen 74 zandstranden met een zogenaamde “Blue Flag”. Dit betekend dat het strand en de zee van hoge kwaliteit is. U kunt hier gerust zwemmen zonder u zorgen te maken over de kwaliteit van het water. Het mooiste strand in de Algarve is Sao Rafael. Het is een aanrader om hier te verblijven tijdens een zonvakantie.

Maak een wandeling door de regio.
Wandelroutes zijn er genoeg in de regio. Als u de complete regio in één keer wilt zien dan kunt u de Via Algarviana nemen. Dit is een wandelroute van 300 kilometer door de regio heen. Langs de route liggen diverse vakantiewoningen waar u kunt uitrusten van uw wandeling.

Oost-Algarve
Het oostelijk deel van de Algarve mag niet vergeten worden. Hier vinden we niet alleen vele geweldig mooie (36-holes) golf-resorts, maar ook onovertroffen stranden. Vanaf Vila Real St. Antonio tot aan Cacela Velha (waar de zeer bijzondere en prachtige lagunes beginnen) ligt 20 kilometer schitterend breed, zilver-wit zandstrand, waaraan vele kleine, gezellige badplaatsen zich bevinden, waarbij Monte Gordo de grootste is.

Tussen Vila Real st Antonio en Castro-Marim met zijn kasteel (aan de grens met Spanje) bevinden zich de zout-velden, een natuurgebied waar vaak flamingos en andere bijzondere vogels te spotten zijn en waar je vrij kan wandelen of fietsen.
Net over de (rivier de Guardiana-) grens met Spanje, ligt de gezellige stad Ayamonte, waar je per pont (binnen 10 inuten) vanuit Vila Real heen kunt om lekker te gaan eten en de spaanse cultuur op je in te laten werken...

Portugal
Algarve
divider

© 2008 - 2024 - De Vakantiespecialist