Centraal Oekraïne

Centraal Oekraïne
In het midden van Oekraïne ligt de regio Centraal Oekraïne. De regio is nog niet aangepast aan west Europese begrippen. Waardoor u vanuit een vakantiewoning nog echt het oude landschap ziet zonder moderne gebouwen. De regio staat vooral bekend om haar nog originele landschappen en natuur.

Het oude hoofdkantoor van Hitler.
Een bezienswaardigheid waar jaarlijks nog veel mensen op af komen is het oude hoofdkantoor van Hitler. Het hoofdkantoor was bedoeld om het oosten van Europa aan te sturen en werd project Wehrwolf genoemd. Vandaag de dag zijn er alleen nog ruïnes over van het hoofdkantoor. Eromheen is een beelderige natuur gegroeid.

Het zwarte meer in Centraal Oekraïne.
Een prachtig natuurgebied om bij te verblijven is het zwarte meer in Centraal Oekraïne. Rondom het meer is veel mysterie. Zo leven hier dieren die nergens anders ter wereld voorkomen. De diepte van het meer lijkt onmogelijk te zijn om op te meten en is minimaal 550 meter. De legende gaat dat als iemand hier achter komt er een monster staat te wachten. Dit wordt ook wel de Oekraïense versie van Loch Ness genoemd.
 

Oekraïne
Centraal Oekraïne
divider

© 2008 - 2022 - De Vakantiespecialist