Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia
De regio Friuli-Venezia Giulia ligt in het noordoosten van Italië. In de regio wordt geen Italiaans gesproken, maar een eigen taal. De taal Friulano is voor de Italianen onverstaanbaar. De regio staat bekend om haar ijsmakers. Vooral in Val Zoldana wonen de beste ijsmakers uit Italië. Bezoek de plaats vanuit uw vakantiewoning als u zin heeft in authentiek Italiaans ijs.

Bezoek de wildernis in een Italiaans nationaal park.
In de bergen liggen twee nationale parken. Samen met een gids is het mogelijk om te wandelen door de nationale parken. In de parken zijn vaak geen toeristen te vinden. Het is wel mogelijk om een vakantiewoning te huren met uitzicht op de bergen. Waardoor u dicht bij het nationale park woont. In Parco Regionalle delle Prealpi Giulie ligt een streek met de meeste grotten ter wereld. Op elke vierkanten kilometer zijn twee grotten gevestigd. De meeste grotten zijn een bezoek waard.

Skiën in Piancavallo.
In de bergen van Friuli-Venezia Giulia ligt een klein wintersportgebied. Op de Piancavallo kunt u skiën op 1280 meter hoogte. In de zomer wordt hier vooral veel op de mountainbike gereden. 

Italië
Friuli-Venezia Giulia
divider

© 2008 - 2024 - De Vakantiespecialist