Lesbos

Vakantie Lesbos - olijfbomen en geneeskrachtige bronnen

Vlakbij de kust van Turkije ligt het Griekse eiland Lesbos. Het eiland is heuvelachtig en heeft een aantal bergen. Maar de bergen zijn niet hoger dan 1.000 meter. Het eiland staat niet bekend als massa toerisme of vakantie eiland. Maar de vele olijfbomen zijn wel een kenmerk van het eiland. De kwaliteit van de olijfbomen is hoog, waardoor de lokale olijfolie rijkelijk verkocht wordt.

Een bijzondere natuur op Lesbos.
Een natuurwonder of niet de sequoia’s ziet u niet iedere dag. Als u op Lesbos komt dan ziet u in het midden van het eiland de sequoia’s. Dit zijn versteende bomen door een vulkaanuitbarsting in het verleden. De bomen zijn bedekt met lava, waardoor erosie ontwikkeld is op de bomen. Naast de bomen heeft Lesbos zes geneeskrachtige bronnen waarin gezwommen kan worden. De bronnen zijn tussen de 42 en 44 graden warm.

Logeren op Lesbos.
Het hele jaar door zijn de tempraturen op Lesbos warm te noemen. U kunt een vakantiewoning huren in de buurt van de baai of midden op de heuvels. Vanuit de heuvels heeft u een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.
 

Griekenland
Lesbos
divider

© 2008 - 2022 - De Vakantiespecialist