Corsica

Vakantie op Corsica - Ile de Beaute

Ten noorden van Italië ligt het Franse eiland Corsica. De Fransen noemen het eiland lle de Beauté. Oftewel eiland van de schoonheid. Jaarlijks verblijven veel toeristen voor hun vakantie in een vakantiewoning op het eiland. Het landschap geeft een goed beeld van Frankrijk alleen dit keer in mininatuur versie. U vindt hier kust, natuur en bergen en dit allemaal op één eiland.

Tijdens de winter en zomermaanden op Corsica.
Het eiland klinkt meer als een tropische bestemming dan een wintersport bestemming. Toch is niets minder waar en gaan jaarlijks een hoop mensen op wintersportvakantie in Corsica. Dit komt door de hoge bergtoppen van het eiland. Tijdens de zomermaanden verandert het eiland in een tropisch vakantie paradijs. Vanaf het eiland kunt u duiken of snorkelen en de prachtige onderwater wereld beleven.

Bezoek de geboorteplaats van Napoleon.
Op Corsica is Napoleon in de hoofdstad Ajaccio geboren. In het centrum van de stad vindt u nog een standbeeld en zijn geboortehuis. Het is leuk om hier eens door heen te wandelen. Een leuke tip is om vanuit uw vakantiewoning te dineren in de oude haven van Ajaccio.

 

Frankrijk
Corsica
divider

© 2008 - 2024 - De Vakantiespecialist