Weserbergland

Weserland. Het Weserbergland is een regio waar sprookjes werkelijkheid lijken te worden. Om u heen wordt u omgeven met historische dorpjes, kastelen en natuurlandschappen. De regio Weserbergland leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. U kunt hier uren wandelen en fietsen door het landschap vanuit uw eigen vakantiewoning.

Wandel over Europese wandelroutes.
Verschillende wandelroutes zijn aangelegd in het Weserbergland. Waaronder Europese wandelroutes zoals de E11. De E11 is een route over heuvels en door bossen en wordt ook wel de Wesergebirgsweg genoemd. De route is 52 km lang en loopt tussen Porta Westfalica en Hamelen. Een vakantiewoning langs deze prachtige route is alleen vanwege het uitzicht al een aanrader.

Ontdek de verschillende sprookjes in Weserbergland.
De gebroeders Grimm trokken naar het Weserbergland om een aantal sprookjes te verzamelen. Een aantal bekende punten zijn nog steeds terug te vinden uit beroemde sprookjes. Breng een bezoek aan Hamelen voor de rattenvanger van Hamelen. Of bezoek de Sababurg, dit is het beroemde kasteel van Doornroosje. Alle sprookjes worden werkelijkheid in Weserbergland.
 

Duitsland
Weserbergland
divider

© 2008 - 2023 - De Vakantiespecialist