Saksen

De deelstaat Saksen ligt tegen de grens van Tsjechië en onder Berlijn. In de regio liggen historische steden en prachtige landschappen verborgen. Verschillende grote steden liggen in de regio waar u een uitstapje naar kunt maken. U kunt met uw vakantiewoning verblijven in de natuur om vervolgens verder de regio te ontdekken.

Bezoek de drie grote steden van Saksen.
In de Saksen regio liggen drie grote steden. Dit zijn Chemnitz, Leipzig en Dresden. Dresden staat bekend om haar historische gebouwen en grote kunstcollecties. De stad wordt vaak vergeleken met de Florence. Chemnitz is een industrie stad waar u diverse museums vindt in het teken van de geschiedenis. Leipzig is internationaal de bekendste stad van Saksen. De componist Bach bracht hier het grootste gedeelte van zijn leven door, maar ook diverse musea zijn te bezoeken in de stad.

Prachtige natuurgebieden in Saksen.
Naast de grote steden zal u bijna de prachtige natuurgebieden in Saksen vergeten. Ontdek Sächsische Schweiz vol met prachtige bergen, rotsformaties en bruggen. Of bezoek het Erzgebirge waar flinke bergtoppen te vinden zijn met bosrijke gebieden.
 

Duitsland
Saksen
divider

© 2008 - 2023 - De Vakantiespecialist