Moezel

De Moezel is een regio waar de bekende rivier doorheen stroomt. Vermoed naar de rivier staat de regio vooral bekend als één van de beste wijnstreken van Duitsland. Als u vanuit uw vakantiewoning om u heen kijkt dan ziet u al snel steile hellingen met wijngaarden en bossen. Dit prachtige uitzicht kunt u vaak al vanuit uw accommodatie zien.

Bezoek de Romeinse stad, Trier.
Gelegen in de Moezel regio ligt de Romeinse stad Trier. De stad werd door de Romeinen gesticht en dit is nog steeds terug te vinden in de stad. In de oudste stad van Duitsland maakt u kennis met de geschiedenis. Pronkstukken van de stad zijn de Porta Nigra en het amfitheater. De gebouwen zijn wereldberoemd geworden en jaarlijks brengen vele toeristen een bezoek aan de stad vanwege de historische gebouwen.

Maak kennis met de wijnen uit de Moezel.
Wijn is belangrijk voor de Moezel regio. Hier worden ook de betere wijnen gemaakt. In Bernkastel Kues vindt u de Middeleeuwse geschiedenis van het wijn brouwen terug. Dit is nog een echt wijndorp die u nog kunt vinden in de Moezel. Tijdens uw bezoek aan dit authentieke dorp kunt u het wijnmuseum en een wijnboerderij bezoeken. Leer de echte Moezel kennen in Bernkastel Kues aan de Moezel.
 

Duitsland
Moezel
divider

© 2008 - 2023 - De Vakantiespecialist