Zuid Jutland

Wandelen, fietsen en ontdekken daar gaat het om in Zuid Jutland. Zuid Jutland is de zuidelijkste regio van Denemarken. Door de relatief korte afstand richting de regio vanuit Nederland kunt u al snel een lang weekend verblijven in uw vakantiewoning. Tijdens een vakantie heeft u echt het idee dat u er even helemaal uit bent.

Vakantie verblijf in de grensstreek van Denemarken.
Zuid Jutland is de grensstreek van Denemarken. Pas na de eerste wereldoorlog werd Zuid Jutland officieel van Denemarken. Er werd gestemd met een referendum bij welk land de provincie zou behoren. In het openlandschap vindt u nog steeds veel historie terug van het land. In de provincie zijn nog verschillende oude kastelen te vinden. De oude kastelen zijn nog prachtig bewaard gebleven, waardoor ze allemaal nog te bezichtigen zijn.

Ontdek de oudste stad van Denemarken.
In de provincie Zuid Jutland vindt u de oudste stad van Denemarken. De meeste accommodaties liggen op een kleine afstand van Ribe vandaan. U kunt hier diverse musea bewonderen waar u meer te weten komt over de Vikingen. Daarnaast kunt u prima winkelen in de oudste stad van Denemarken.

Denemarken
Zuid Jutland
divider

© 2008 - 2024 - De Vakantiespecialist